Markten

winkelhart_markten.jpgIn het centrum van Den Burg worden regelmatig leuke markten georganiseerd. Elke maandagochtend kunt u terecht op de weekmarkt rond de Groeneplaats in Den Burg. Hier vindt u onder andere kramen met verse groenten, fruit, kaas, etc. 

Het bestuur van het Winkelhart organiseert daarnaast elk jaar zomermarkten met verschillende thema's, een gezellige herfstmarkt en een sfeervolle wintermarkt.

Weekmarkt op maandag

De maandagmarkt vindt het gehele jaar plaats van 08.00 tot 13.00 uur. Met Pasen en Pinksteren vindt de weekmarkt plaats op dinsdagochtend.

Zomermarkten

In juli en augustus vinden de zomermarkten plaats, met muziek, dans, kunst en diverse activiteiten voor jong en oud. Elke markt heeft een eigen thema, de themakramen staan op de Groeneplaats. Daaromheen en in de Parkstraat en Binnenburg wordt een levendige kramen markt georganiseerd.

Er is voor de kinderen elke markt een mini-kermis en er is gelegenheid om zich te laten schminken. Ook is er vaak muziek op de Steenenplaats, de Groeneplaats en bij De Hollebol.

zomermarkten 2019 (ONDER VOORBEHOUD)

Woensdag 10 juli  
Woensdag 17 juli  
Woensdag 24 juli  
Woensdag 31 juli  
Woensdag 7 augustus  
Woensdag 14 augustus  
Woensdag 21 augustus  
Woensdag 28 augustus  


Herfstmarkt

Het bestuur van het Winkelhart organiseert daarnaast elk jaar een gezellige herfstmarkt. De herfstmarkt vindt plaats op woensdag 24 oktober 2018.

Wintermarkt

Op donderdag 27 december 2018 is er een sfeervolle Wintermarkt rond de Muzieknis in het park De Wezentuin. Dit is nabij de Groeneplaats.

Voor informatie over of aanmelding voor de zomermarkt kunt u contact opnemen met:

markt@winkelhartvantexel.nl

Uitgelichte leden van het Winkelhart

Boekhandel Nauta Boek

Nauta Boek is helemaal bij de tijd, maar nog altijd even vertrouwd. Er is vanuit de boekwinkel een doorgang naar Grandcafe De Hollebol en de kunstgalerie op de bovenverdieping.
Parkstraat 38, 1791 CB
0222-312 495
www.nautaboek.nl

Slijterij Smidt-Witte

Al sinds 1990 is Slijterij Wijnhandel Smidt-Witte een gezellige slijterij waar iedereen zich thuis voelt en alles verkrijgbaar is. De Texelse specialiteiten nemen hier een ruime plaats in.
Waalderstraat 27 1791 EB
0222-313 185
www.detexelseslijterij.nl

Het Olijfblad

Het Olijfblad is een boekwinkel in Den Burg waar u een uitgebreide collectie aan boeken vindt, van moderne literatuur tot klassieke werken.
Weverstraat 60, 1791 AE
0222-313 770

Juwelier Martin Tromp

Of u nu op zoek bent naar een bijzonder halssieraad, een gouden ketting of armbandje of een ring, Juwelier Martin Tromp helpt u graag. Wij verkopen gouden, zilveren en platina sieraden en hebben een ruime diversiteit aan merken.
Weverstraat 34, 1791 AE
0222-312 912
www.trompjuwelier.nl